Person och prylar

Här skriver Fredrik, 33, från Stockholm om musik och hifi. Här skriver han också säkert om annat som känns aktuellt och relevant. Högst personligt och högst sporadiskt.

Så, för full disclosure och för att tillfredsställa audiofiler och andra bokstavsbarn, här följer en förteckning över prylar som jag avnjuter musik med.

Musiksamling: Lots and lots med cd-skivor och lots and lots med musik på servern.

Stora Stereon:

Källor: Marantz CD6000 OSE LE, Panasonic DVD s-97, Slim Devices Squeezebox v3.

DAC: Citypulse DA7.2X

Förförstärkare: Electrocompaniet EC4.5R

Slutsteg: PS Audio HCA-2

Högtalare: Monitor Audio RS6 Silver

Kablage: Audioquest, Supra, Tara Labs.

Hembion:

DVD-spelare: Panasonic DVD S-97

Receiver: Marantz SR7300

Högtalare: KEF 2005.2 med Velodyne CHT10R.

Personal hifi:

iPods galore: 3g iPod 15Gb, 3g iPod 20 Gb, iPod Nano (2nd Gen) 2Gb, iPod Shuffle (1st Gen) 512Mb, 2xiPod Shuffle (2nd Gen) 1Gb

Hörlursförstärkare: Harmony Design Ear 90.

Hörlurar: Denon AH-D5000, AKG K271S, Grado SR60, AKG K24P (x2) plus massor av annat jäkla junk.

2 responses

23 08 2007
Axel

Har följt bloggen ett tag. Gillar den skarpt, och du verkar ha koll på prylläget. Jag skulle vilja ha ett råd: Jag har all musik på min laptop (eller ja en extern hårdisk, ja du fattar) Jag har en nad C350 förstärkare och ett par B&W dm603 s2. Jag tycker att det inbyggda ljudkortet i laptopen låter skräp. Vad ska jag göra tycker du. (vilket ljudkort)

MVH Axel

24 08 2007
tooyoungtodieold

Hej Axel

Kul att du frågar. Hade en liknande diskussion med en kollega häromdagen. Jag är ju själv lite hobbymusiker och har haft en del med ljudkort att göra. Däremot till laptop är jag inte helt säker – om du har en Mac (som jag) skulle jag definitivt satsa på något firewire-kort, de brukar vara så oerhört stabila. Men det jag skulle försöka kolla efter för enbart lyssning är någon DA-omvandlare med inbyggd USB-ingång – för att den ska lira bra med din hemanläggning. Och där är det ju lite av en djungel, det finns ju alltid Benchmarks nya DAC med USB – men då snackar vi ju priser på typ 10 000 spänn och det känns lite overkill.

Det finns ju en hel radda bra både USB- och FW-kort från exempelvis M-Audio. Använde själv länge M-Audio. Annars Edirol eller kanske ESI-Pro (säljs av Jam, http://www.jamshop.se). Men kolla även in den här begagnatlänken för ett billigt och säkerligen vasst alternativ:

http://www.hifimagasinet.com/annonsDetalj.asp?annonsID=12575 (En DAC med USB-ingång)

Den skulle jag nog ha köpt om jag inte redan hade en DAC.

Lycka till
/Fredrik

Lämna en kommentar